Ruzgar Santralleri ve Kompanzasyonlari

By Unknown - 29.11.2015 Henüz Yorum Yapılmamış
rüzgar santralleri kompanzasyon
Rüzgar enerjisi, dünya devletleri çapında en hızlı gelişebilen enerji türlerinin başında gelmektedir. Rüzgar enerjisinin hergün biraz daha artan önemi, eskiye göre daha titiz incelemeleri ve daha katı işletme denetimlerini beraberinde getirmiştir. Rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi üretme çalışmaları butik boyutlarından sıyrılıp tam gelişmiş enerji santrallerine dönüşmesiyle beraber genel şebeke gerilimi regülasyonunu ve dinamik voltaj kararlılığını sağlama gereği, endüstrinin daha akılcı ve daha uygun çözümlere ihtiyacı olduğunu gösterdi. Geçmişe bakıldığında; Rüzgar enerjisi santralleri işletmecileri, şebeke bağlantı noktasında voltaj regülasyonu için mekanik olarak devreye giren – çıkan kondansatör bloklarını tercih etmekteydiler. Ne yazık ki bu geleneksel sistem rüzgar enerjisininin doğası gereği sürekli olarak değişen gücü ve hızına yetişememekteydi. Bu sebeple elektrik enerjisi üretimi için pek uygun değildi. Bunun başlıca iki nedeni vardır.;

1-Rüzgar tribünleri, özellikle de endüksiyon jeneratörlü olanlar, şebekeden büyük oranlarda reaktif güç çekerler. Bu durum voltaj seviyesinin mevzuatın ön gördüğü değerlerde tutulmasını zorlaştırıyordu.Rüzgar enerjisinin değişken olmasına karşılık, kondansatörler yalnız belirli ölçülerde reaktif yükü kompanze edebiliyorlardı. Ve devreden çıktıklarında, yüklendikleri elektrik enerjisinin boşaltılabilmesi için tekrar devreye bağlanmadan önce beş dakika bekletilmeleri gerekiyordu. Bu sebeple yalnızca kondansatör blokları kullanılarak uzun süreli reaktif kompanzasyon sağlamak mümkün olmuyordu.
2-Bazı durumlarda voltaj seviyesini regüle etmek amacıyla devreye giren – çıkan kondansatör bloklarının devreye giriş çıkış işlemi esnasında tribün dişli kutularında aşırı zorlanmalara yol açtığı görülüyordu. Kondansatör blokları genel olarak ayarlanmış voltaj seviyesi kontrolleri için ekonomik olarak en uygun tercihtirler. Fakat sadece kondansatör blokları kullanarak rüzgar enerjisinin kompanzesi her zaman mümkün değildir.








ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Ruzgar Santralleri ve Kompanzasyonlari "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.